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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  07/11/2019
Data da última atualização:  07/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MASSUQUETTO, A.; PANISSON, J. C.; MARX, F. O.; SUREK, D.; KRABBE, E. L.; MAIORKA, A.
Afiliação:  ANDRÉIA MASSUQUETTO, UFPR; JOSIANE C. PANISSON, UFPR; FRANCIELLE O. MARX, UFPR; DIEGO SUREK, CNPSA; EVERTON LUIS KRABBE, CNPSA; ALEX MAIORKA, UFPR.
Título:  Effect of pelleting and different feeding programs on growth performance, carcass yield, and nutrient digestibility in broiler chickens.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Poultry Science, v. 98, p.5497-5503, 2019.
DOI:  10.3382/ps/pez1768
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: This experiment was conducted to study the effect of different feeding programs and pelleting on performance, nutrient digestibility, ileal digestible energy (IDE); and carcass yield of broilers from 21 to 35 d of age. In total, 768 male broilers were distributed according to a completely randomized design with 6 treatments and 8 replicates of 16 birds each. The treatments were mash and pelleted diets provided ad libitum, or pelleted and supplied at the same rate (100%) or restricted at 95, 90, and 85% (P100, P95, P90, and P85) of the amount consumed by the birds fed mash diet ad libitum. When supplied ad libitum, the pelleted diet had the highest feed intake and weight gain (WG), better feed conversion ratio (FCR), better feed conversion adjusted for 2.3 kg (AdjFCR, P < 0.001) and caloric conversion (P < 0.001); and higher amount of abdominal fat (P < 0.001) when compared to the control (mash ad libitum). However, there were no effects on nutrient digestibility (P > 0.05). When the pelleted feed was provided in the same amount as in the control group, there were no differences in any of the evaluated parameters (P > 0.05). Limiting pelleted diet to 95, 90, and 85% of free choice mash diet resulted in lower WG (P < 0.001). P90 and P95 treatments resulted in higher dry matter and crude protein digestibility and IDE in relation to the others (P < 0.001). Carcass yield was reduced (P < 0.05) in the birds fed P85 diet. The regression analysis between P100, P95, P90, an... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Pair-feeding; Thermal processing.
Thesagro:  Carcaça; Digestibilidade; Frango de Corte; Ração.
Thesaurus Nal:  Broiler chickens; Feed intake; Heat tolerance.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA21704 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  11/02/2011
Data da última atualização:  06/09/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SILVA, M. G. DA; OLIVEIRA, C. M. de; JUNQUEIRA, A. M. R.
Afiliação:  MARLENE G. DA SILVA, UNB; CHARLES MARTINS DE OLIVEIRA, CPAC; ANA MARIA R. JUNQUEIRA, UNB.
Título:  Efeito da solarização e da adubação sobre artrópodes em solo cultivado com alface.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Horticultura Brasileira, v. 27, n. 4, p. 465-472, out./dez. 2009.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Arthropod; Artrópode; Fertilization; Fertilizer; Indicador biológico; Lactuca sativa L; Thermal treatment.
Thesagro:  Adubação; Alface; Energia Solar; Fauna; Fertilizante; Tratamento Térmico.
Thesaurus NAL:  lettuce; solar energy.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/27017/1/CPAC-Charles.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC32463 - 1UPCAP - PPCRI7862CRI7862
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